Nielen v Amerike, ale aj u nás sa každý rok konajú prezentácie programových štruktúr jednotlivých televízií. Dnes si predstavíme, aké seriály nás na najbližšiu dobu čakajú na našej verejnoprávnej Slovenskej televízií, konkrétne na jej prvom okruhu.

Po zvolení nového generálneho riaditeľa STV sa začali ihneď šíriť správy o „veľkej revolúcií“ v jej programovej štruktúre. Vďaka tomu sa staneme svedkami vzkriesení starých relácií, zrodom nových reláci, seriálov a samozrejme pokračovaní v podobe nových sérií amerických seriálových akvizícií. Okrem nových sérií nakúpených seriálov sa však môžeme tešiť aj na úplne nové seriály, či už americkej, britskej alebo inej produkcie.

Slovenská televízia začne so svojou jesennou štruktúrou vábiť divákov na svoj prvý okruh už v stredu 27. augusta reprízou pilotnej epizódy prvej série dramatického seriálu Dr. House (House, M.D.), ktorý sa svojim fanúšikom bude „prihovárať“ v reprízach (nakoľko sa STV minuli všetky dostupné epizódy), tak ako doteraz každú stredu o 20:00. Týždeň na to – 3. septembra sa k pánovi Houseovi pridajú Zúfalé manželky (Desperate Housewives) s premiérou tretej série o 20:55 a rodinný seriál Bratia a sestry (Brothers & Sisters) so svojou druhou sériou o 21:50.

Ďalej si STV pre svojich divákov pripravila štvrtú sériu seriálu z nemocničného prostredia Klinika Grace (Grey’s Anatomy), ktorý si budete môcť naladiť od 1. septembra na jej prvom okruhu vždy každý pondelok o 21:45. Po skončení Kliniky, čiže o 22:35 si STV 1 môžete nechať pokojne naladené aj naďalej, pretože hneď potom začne s vysielaním svojej novej akvizície s názvom Život po živote (Afterlife). Ide o mysteriózny seriál britskej produkcie, ktorý sa bohužiaľ dožil len dvoch sérií a dokopy 14 epizód.

Okrem nakúpených seriálov a nových sérií si STV pre svojich divákov po dlhšej dobe konečne pripravila aj svoj vlastný seriál. Konkrétne sa jedná o rodinný seriál Obchod so šťastím, ktorý si budete môcť pozrieť už od 1. septembra každý pracovný deň o 18:45 v premiére a vždy nasledujúci deň o 12.55 v repríze.

Z ďalších seriálov, ktorých premiéra je zatiaľ v nedohľadne má STV zakúpené práva na anglický historický seriál Robin Hood, ktorý minulú sezónu vysielala aj česká verejnoprávna televízia ČT na svojom prvom okruhu a rovnako sa môžete tešiť aj na novú sériu českého seriálu Nemocnice na okraji města, ktorý spolu s Českou televíziou vyrábajú.