Charlie_SheenCharlie Sheen, ktorý v týchto dňoch oslavuje 41. narodeniny sa stal hviezdou už v mladosti vďaka filmom Čata (1986) a Wall Street (1987). Neskôr sa jeho meno spájalo s mnohými škandálmi (problémy s alkoholom a drogami, proces s hollywoodskou madam Heidi Fleiss). Naposledy zaplnil titulné stránky novín začiatkom tohto roku, keď tvrdil, že útoky z 11.9. boli zorganizované americkou vládou kvôli podpore pre vojnu v Iraku.

Teraz má šancu rozvinúť svoje teórie aj pred kamerou. Práve je v jednaní o úlohe v príbehu inšpirovanom skutočnými udalosťami z pera Williama Rodrigueza, ktorý pracoval v Svetovom obchodnom centre ako vrátnik a ako jediný mal kľúče od schodiskových dverí v budove a tak sprevádzal hasičov a pomohol zachrániť niekoľko ľudských životov.

Neskôr chcel Rodriguez začať súdny proces proti prezidentovi Bushovi a niekoľkým vládnym úradníkom tvrdiac, že schválili útoky, aby si upevnili svoju ekonomickú a politickú silu. Súdny proces pustil z hlavy a rozhodol sa, že bude lepšie urobiť z toho film.

S filmami o 11.9. sa v poslednom čase roztrhlo vrece a po množstve dokumentov a televíznych filmov sa dostala táto téma aj na veľké plátno. Nedávno sme tu mali skvelý Let číslo 93, čoskoro bude mať u nás premiéru podľa prvých ohlasov nie až taký dobrý World Trade Center a ďalšie určite budú nasledovať.

Tento pripravovaný film sa nám bude snažiť ukázať tieto udalosti z trochu inej strany. No na to, či sa z toho stane strhujúca konšpiračná dráma alebo protibushovská agitka plná nezmyslov, si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.