74. Benátsky filmový festival (CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons) 74. Benátsky filmový festival (CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons)

Vyzerá to tak, že Benátsky filmový festival ako jeden z mála tohtoročných veľkých podujatí priemyslu prebehne podľa plánov od 2. do 12. septembra. Podľa webu Deadline Hollywood to v piatok potvrdil guvernér benátskeho regiónu Luca Zaia.

Zaia je taktiež členom predstavenstva festivalu a pre lokálne médiá sa vyjadril, že 77. ročník festivalu predstaví zrejme menej filmov, ako zvyčajne, a to v dôsledku pozastavenej výroby filmov počas koronakrízy. Termín na prihlásenie filmov na festival je stanovený na 12. júna 2020.

V januári festival informoval, že tohtoročnej medzinárodnej porote, ktorá rozhoduje o Zlatom levovi a ďalších oficiálnych oceneniach, bude predsedať herečka Cate Blanchett.

Taliansko patrí medzi krajiny najviac zasiahnuté pandémiou nového koronavírusu s viac ako 230 000 nakazenými (v súčasnosti je už takmer 142 000 z nich vyliečených) a troma desiatkami tisíc úmrtí. Krajina sa aktuálne pripravuje na postupné uvoľňovanie hraníc aj rôznych odvetví ekonomiky.