Film je inšpirovaný u nás nie veľmi známou knihou Babylon Babies od Maurice Danteca. Príbeh je zasadený do blízskej budúcnosti, do času, keď vznikajú prvé komunity kyborgov. Hlavným hrdinom je Thoorop, veterán zo Sarajeva. Ako žoldniera ho poveria úlohou prepravy mladej ženy, Marii Zorn, z Ruska do Kanady. Záujem o ňu prejavý aj ďalšia organizácia, ktorá mu ponúkne vyššiu odmenu. Marii Zorn totiž nie je obyčajná žena, ale v tele má geneticky upravené embryo, ktoré je dôležité pre celé ľudstvo. Má sa z neho stať mesiáš.

O réžiu a scenár sa stará Mathieu Kassovitz, ktorý na projekte pracuje už niekoľko rokov. Mathieu je známy aj ako herec. Pravdu povediac má toho za sebou viac ako herec, než ako režisér. Medzi jeho najväčšie herecké úspechy patrí účinkovanie v Piatom Elemente, Amélii z Montmartru, či v Nenávisti (tú aj režíroval). Svoje herecké aktivity on sám odvôvodňuje tým, že chcel vidieť pracovať viacerých režisérov, a tak sa niečo naučiť. Medzi jeho najväčšie režisérske úspechy zaraďujeme už spomínanu Nenávisť, Purpurové rieky a Gothiku.

Finančné náklady na projekt si podelili francúzska spoločnosť Canal Plus (ktorá sa postará aj o distribúciu v Európe) a 20th Century Fox (distribúcia vo zvyšku sveta). Film Babylon A.D. by mal patriť medzi najnákladnejšie filmy posledného obdobia, tak dúfame, že to na ňom bude vidieť. Nákrúcať sa začne vo februári 2006 vo východnej Európe a Kanade.