Už sú to presne 4 roky, čo nám americká televízna stanica FOX bez udania priameho dôvodu zrušila jeden z najlepších animovaných seriálov Futurama. Tvorcom tohto seriálu bol náš starý známy Matt Groeing (známy tým, že nechal do našich televíznych obrazoviek vstúpiť rodinku žltých springieldských obyvateľov Simpsonovcov) a David X. Cohen. Tento seriál v našich končinách nie je veľmi známy, pretože sa zatiaľ u nás na Slovensku ani v susednom Česku nevysielal.

Pre tých, ktorí už o Futurame čo-to vedia máme skvelé novinky (ktoré sú už známe istý čas), pretože seriál sa s veľkou úspešnosťou vysiela na americkej káblovej televízií Comedy Central, ktorá bude vysielať 13 (na niektorých fanstránkach sa objavili informácie až o 16) úplne nových dielov, ktoré by mali byť zostrihané z pripravovaných štyroch filmov. Ten prvý s názvom Futurama: Bender´s Big Score by mal na DVD nosičoch vyjsť v Amerike už 27. novembra tohto roku a malo by v ňom podľa informácií ísť približne o toto: celý dej filmu by sa mal točiť okolo robota Bendera, ktorého noví majitelia vesmírnej doručovacej firmy Planet Express zneužijú pre kriminálne účely. Vo filme by sa okrem starých známych postáv mali objaviť aj postavy, ktoré sa v seriáli tak často neobjavovali.

Trailer k filmu Futurama: Bender´s Big Score:

Názvy ďalších troch filmov sú Futurama: The Beast with a Million Backs, Futurama: Bender´s Game a posledný bude niesť názov Futurama: The Wild Green Yonder. Dátum uvedenia týchto troch filmov zatiaľ nie je zverejnený.