Pete PostlethwaitheJeho meno mnohým pravdepodobne vôbec nič nehovorí, ale pri pohľade na jeho tvár sa vám určite vybaví niekoľko filmov, v ktorých ste ho videli. Britský herec Pete Postlethwaite stvárňoval celý život najmä vedľajšie postavy. To však nijako neuberá na jeho hereckých kvalitách. Jednoducho sa svojim vzhľadom a hereckým prejavom hodil na určité role.

S herectvom začal pomerne neskoro. V divadle účinkovať od svojich 24 rokoch a o niekoľko rokov sa začal objavovať častejšie aj v televízii. Postupne sa prepracoval aj na filmové plátno a stal sa z neho veľmi žiadaný herec. Často krát sa objavoval po boku tých najlepších hercov. Vidieť ste ho mohli napríklad vo filmoch Posledný Mohykán, V mene otca (mal zaň nomináciu na Oscara), Dračie srdce, Amistad či Zvyčajný podozrivý. V minulom roku to boli Súboj titanov, Mesto a Počiatok.

Pete Postlethwaite zomrel mesiac pred svojimi 65. narodeninami po dlhom boji s rakovinou. Bol ženatý s bývalou producentkou BBC Jacqueline Morrish, s ktorou mal dve deti.