V sobotu 4. 3. 2006 večer pacifického času sa v Hollywoode uskutočnil už 26. ročník udeľovania Zlatých malín. Tie sú akousi paródiou na odovzdávanie Cien Akadémie (v tzv. Razzie nadácii sa Oscarom hovorí „tá druhá cena“) a zároveň fackou nadutým hviezdam, ktorých sláva vädne alebo je postavená na pochybných základoch, prípadne varovným prstom pre zaslúžilých hercov a herečky. Maliny sa už tradične vyhlasujú presne 24 hodín pred oscarovským ceremoniálom. Kto teda „zvíťazil“ tento rok?

Najviac malín (až štyri) si odniesla romantická komédia Dirty Love, ktorá získala poctu v kategóriách najhorší film, najhoršia herečka (bývala playmate Jenny McCarthy), najhorší scenár (opäť Jenny McCarthy) a najhoršia réžia (exmanžel Jenny McCarthy – John Asher). Jedná sa o slaboduchú variáciu na príbeh Popolušky, ktorá k láske prišla, s príšernými hereckými výkonmi (okrem iných tu „žiari“ Carmen Electra) a ktorá v kinách totálne prepadla (zarobila len 58 000 dolárov).

Najhorším hercom sa stal „komik“ Rob Schneider (Deuce Bigalow 2: Európsky gigolo), najhorším hercom vo vedľajšej úlohe Hayden Christensen za Hviezdne vojny – Epizóda III (je to už jeho druhé „víťazstvo“) a najhoršou herečkou vo vedľajšej úlohe sa právom stala rozmaznaná dedička Paris Hilton za aj u nás uvedené Múzeum voskových figurín.

Will Ferrell a Nicole Kidman si vykoledovali za nie príliš presvedčivé laškovanie v komédii Moja krásna čarodejnica ocenenie najhoršia dvojica na plátne a Syn masky sa stal najhorším pokračovaním (v tomto prípade skvelej Masky s Jimom Carreym).

Zvláštnu cenu za najotravnejšiu sebaprezentáciu si odniesol Tom Cruise za jeho vyznávanie lásky v show Oprah Winfrey a veľkohubé vyhlásenia o romantickej chvíľke s Katie Holmes na vrchole Eiffelovej veže, kde ju vraj v návale emócii požiadal o ruku.

Všetkým menovaným bude odoslaná zlatým spreyom nastriekaná plastová malina v hodnote 4,97 dolára. Nadácia Zlatých malín má už 750 členov a členom sa môže stať hocikto kto má rád film a zaplatí členský poplatok 20 dolárov.