/Posledné chvíle svetoznámeho spisovateľa, Ernesta Hemingwaya, držiteľa Nobelovej ceny za literatúry či autora Komu zvonia do hrobu, budú sfilmované. Na režisérsku stoličku zasadne Roger Donaldson (Bounty, Rozpútané peklo alebo Farma) a úlohu Hemingwaya si zahraje Anthony Hopkins, Oscarový dr. Hanibal Lector.

Dej filmu sa bude odohrávať v období krátkou pred Hemingwayovou smrťou, ktoré strávil s Denne Bart Patitclercom, najmladším americkým korešpondentom o Kórejskej vojne. Petitclerc bol silne motivovaný Hemingwayovou rozsiahlou spravodajskou správou o Španielskej občianskej vojne, v ktorej sa aj sám zúčastnil ako dobrovoľník. Príbeh ďalej bude zobrazovať jeho početné návštevy Hemingwaya v jeho dome na Kube, neďaleko Havany. Film Papa tak bude dokumentuje vzťah medzi spisovateľom a Petitclercom. Donaldson sa nechal inšpirovať aj spisovateľovými spismi a tak môže autenticky zobraziť aj jeho posledné myšlienky a chvíľky života, plného depresií, ktoré liečil alkoholom až nakoniec spáchal 2. júla 1961 samovraždu.

Naposledy sme mohli vidieť Hemingwaya na filmovom plátne v 1993 v dráme Zápas s Hemingwayom, kde si hlavnú úlohu zahral skvelý Robert Duvall. Verím, že novo pripravovaný film Papa či A. Hopkins nebudú vôbec zaostávať, práve naopak.