O remaku kultového scifi thrilleru Total Recall z roku 1990 (v hlavnej úlohe Arnold Schwarzenegger, réžia Paul Verhoeven) sa hovorí prinajmenšom už od roku 2009, ale až začiatkom tohto roka získal reálnejšie kontúry. Skompletizované bolo obsadenie a na verejnosť sa dostali aj prvé informácie o príbehu, ktoré majú potenciál zmierniť obavy o zbytočnosti tejto prerábky. A pred pár dňami sa v Toronte začalo nakrúcať.

Samotný Total Recall si obľúbilo množstvo divákov, rovnako ako väčšiu časť tvorby režiséra Verhoevena. Plán urobiť jeho novú verziu tak vyvolal veľkú nevôľu, ako to často býva o remakov. Ide zároveň aj o jednu z mála naozaj vydarených adaptácií tvorby spisovateľa Philipa K. Dicka. Total Recall je založený na jeho poviedke We Can Remember It for You Wholesale. Scenáristi James Vanderbilt (Zodiac) a Kurt Wimmer (Equilibrium, Salt) sa však rozhodli ísť vlastnou cestou a poviedkou, či pôvodným filmom sa podľa vlastných slov len inšpirovali.

Najvýraznejšou zmenou je presun deja z Marsu na Zem. Hlavná postava Doug Quaid sa rozhodne nechať si implantovať do mozgu spomienky na dovolenku, ktorú by si inak zo svojho príjmu robotníka nemohol dovoliť. Tento vstup do mysle v ňom však vyvolá podozrenie, že je v skutočnosti tajný agent a okolnosti tomu začínajú nasvedčovať. Netuší však pre ktorú stranu pracuje a ani ďalšie podrobnosti. V danom čase na Zemi súperia dva silné štáty, Euroamerika a Nový Šanghaj. Zápletka teda bola zaktualizovaná. Pôvodne išlo o boj marťanského hnutia odporu proti pozemským korporáciám.

Réžie sa ujal mladý režisér Len Wiseman. Zatiaľ má za sebou prvé dva diely Underworldu a štvrtú Smrtonosnú pascu. Douga Quaida po novom stvárni Colin Farrell. Jeho ženu Kate Beckinsale, inak manželka Wisemana. V obsadení sa objavia aj Bill Nighy, Jessica Biel, Ethan Hawke a Jon Cho (známi ako Demetri Noh z FlasForward). Premiéra je plánovaná na leto 2012.