Majster a odborník na žáner sci-fi, velikán Steven Spielberg chystá po tohtoročnom hite Vojna Svetov ďalší vysoko-rozpočtový sci-fi veľkofilm, ktorým bude remake katastrofického počinu z roku 1951 When Worlds Collide.

Tentokrát sa Spielberg „uspokojil“ len s produkciou a na režisérsku stoličku dosadil režiséra úspešných dobrodružných filmov s egyptskou tematikou Múmia a Múmia sa vracia, Stephena Sommersna. Ten mal už začiatkom roka k filmu napísať scenár a zároveň ho aj zrežírovať, avšak projekt uviazol v „čiernej diere“, keď sa v štúdiách Paramount Pictures zmenilo vedenie a Sommers prešiel do štúdií 20th Century Fox režírovať iný film. Sommersove názory sa ale rozchádzali s názormi Foxu a ich spolupráca následne stroskotala. Sommers sa tak vrátil k Spielbergovmu tímu.

Príprava scenára je už v pokročilej fáze a pravdepodobne bude hotový už v najbližších dvoch mesiacoch. Takže niet čo dodať. Môžme iba dúfať, že ho privítame v kinách už v roku 2006. Čo originálne a veľkolepé tentoraz na nás vytiahne Spielberg v spolupráci so Sommersnom? Dúfam, že aspoň minimum toho, čo doteraz. (No, kedže ide o remake, tak niečo originálne očakávať nemôžeme:) – pozn. šéfredaktor)