PoslednaLegiaSúťaž o knihu Valeria Masiimo Manfrediho s názvom Posledná légia, ktorého filmová adaptácia mala nedávno premiéru aj u nás a o DVD filmu K-19: Stroj na smrť už pozná svojich víťazov.

Magazín CinemaView.sk v spolupráci s distribučnou spoločnosťou SPI International odmení jedného vyžrebovaného súťažiaceho románom Posledná légia a štyroch vyžrebovaných DVDčkom filmu K-19: Stroj na smrť. Podmienkou zaradenia do súťaže bolo správne odpovedať na tri otázky.

Odpoveď na otázku č. 1:
Na ktorých miestach na Slovensku sa Posledná légia nakrúcala?

Posledná légia sa nakrúcala na Spišskom hrade a Červenom kameni. Ak niekto uviedol aj ďalšie lokácie – hlavne v prípade Spišského hradu sa nakrúcalo aj na mnohých miestach v okolí – tak sme to samozrejme uznali. Nebola to však všeobecne známa informácia.

Odpoveď na otázku č. 2:
Jednu z hlavných postáv v Poslednej légii stvárnil Ben Kingsley. Ktorá jeho predchádzajúca herecká úloha bola ocenená Oscarom?

Ben Kingsley získal Oscara za postavu Gandhi v rovnomennom filme.

Odpoveď na otázku č. 3:
Režisér Doug Lefler mal doteraz na konte len jednu snímku. Ktorý to bol film?

Doug Lefler nakrútil pred Poslednou légiou film Dračie srdce 2. Bol však taký zlý, že sa nakoniec dostal len na VHS a časom aj do televízie.

Na začiatku svojej kariéry nakrútil ešte aj televízny film Herkules a ohnivý kruh. Išlo v podstate o akýsi pilot k seriálu (resp. k jednej jeho sérii), vo väčšine prípadov sa vysielal rozdelený na dve epizódy. Ak ste okrem Dračieho srdca uviedli aj tento film, bolo to uznané za správnu odpoveď.

Do redakcie nám prišlo veľa správnych odpovedí. Ceny však mohli získať len piati z Vás. Román Posledná légia získava:

Marek Kováč z Nitry

DVD filmu K-19: Stroj na smrť získavajú:

Adriana Havrilayová z Prešova
Peter Stach z Hlohovca
Ľudmila Stachová z Hertníka
Ľudmila Bortnaková z Modry

Výhercom srdečne blahoželáme a Vám, čo ste tentoraz neuspeli, držíme palce pri ďalších súťažiach. Ostaňte nám verní.