Herec Viggo Mortensen sa v posledných rokoch s úspechom objavil vo viacerých mimoamerických filmoch. Boli to však doteraz projekty v krajinách, v ktorých v detstve prežil časť života, ale tentoraz vykročil do nových vôd a opäť prekvapuje – plynulou francúzštinou. Stvárnil totiž hlavnú postavu vo francúzskej dráme Far From Men, ktorá bude mať premiéru 31. augusta na filmovom festivale v Benátkach.

Snímka je nakrútená podľa poviedky Alberta Camusa. Odohráva sa v roku 1954 v Alžírsku, teda na začiatku ozbrojeného boja Alžírčanov za nezávislosť. Daru (Vigo Mortensen) je obyčajný vidiecky učiteľ, ktorého poveria nie práve jednoduchou úlohou. Nechce sa jej zhostiť, hľadá úniky, ale nakoniec mu okolnosti nedovolia konať inak. Má sa postarať o Mohameda (Reda Kateb) podozrivého z vraždy a odviesť ho na najbližšiu policajnú stanicu. Situáciu však komplikujú dedinčania odhodlaní vykonať spravodlivosť hneď a po svojom, či miestni rebeli.

Počas jesene a zimy čaká film viacero festivalov, hneď po Benátkach sa objaví v Toronte a do bežných kín sa dostane v januári 2015. Zatiaľ je však premiéra stanovená len pre Francúzsko.