Už 7. marca vás v kine Hviezda čaká filmové podujatie Večer vojnových filmov. V Trnave sa koná už po druhýkrát.

Tentoraz pripravili organizátori trojicu výnimočných vojnových filmov, ktoré sú nakrútené podľa skutočných príbehov. Prvý film začínajú premietať o 18:00. Vstupné na celý večer je len 2, 50 EUR.

Podujatia pre vás pripravili OZ Publikum.sk, vydavateľ magazínu CinemaView.sk a kino Hviezda. Reklamný partnerom podujatia je internetový DVD obchod Niagara. Podujatie mediálne podporili mesto Trnava a portál trnava-live.sk.

Podujatie na Facebooku.

PROGRAM:

18:00
9. ROTA
(r. Fyodor Bondarčuk)
Rusko / Fínsko / Ukrajina
2005, 139 min.

Skutočný príbeh roty mladých sovietských vojakov, ktorí sú vrhnutí do krvavých bojov v Afganistane hneď po výcviku. Ten ich však na realitu vojny nepripravil. Skutočná akcia však vôbec nie je ako výcvikový tábor. Všade je krv a špina. 9. rota bráni kopec 3234 a zúfalo volá o pomoc.

20:35
BIELE PEKLO
(r. Hardy Martins)
Nemecko
2001, 158 min.

Po štyroch rokoch v pracovnom tábore sa v roku 1949 nemecký vojak Clemens Forell pokúsi utiecť a vrátiť sa k manželke a deťom. Pred ním sa ale rozlieha 14 000 km nehostinnej Sibíri. Čaká ho množstvo prekážok a nebezpečenstva v podobe divých zvierat i ľudí.

23:30
DEŇ VÍŤAZSTVA
(r. Rachid Bouchareb)
Alžírsko / Francúzsko / Maroko / Belgicko
2006, 120 min.

Muži alžírskej jednotky de Gaullovej oslobodeneckej armády počas druhej svetovej vojny boli považovaní za druhotriednych vojakov. Moslimskí dobrovoľníci od roku 1943 bojovali po boku Francúzov proti nemeckým okupantom. Museli však čeliť ťažkej diskriminácii – dostávali horšie jedlo, odmietali im udeľovať povýšenia, či priepustky na voľno. Napriek tomu neváhali položiť svoje životy.