OZ Publikum.sk a kino Hviezda pre vás na stredu 19. marca pripravili ojedinelý filmový zážitok. Tematický večer prináša tri kultové snímky zo 60. a 70. rokov minulého storočia. Takto pokope sa u nás ešte nikdy nepremietali. Začiatok podujatia je o 18:00.

Česká sci-fi tvorba bola počas éry Česko-slovenska naozaj bohatá a vybrané filmy patria medzi to najlepšie. Tituly Zabil jsem Einsteina, pánové a Kdo chce zabít Jessii? sú navyše aj výborné komédie. Dobrodružné Tajemství Ocelového města poteší zas tých, ktorí v detstve či v mladosti čítali Verneovky.

Všetky tri filmy si budete môcť pozrieť na jeden lístok v cene 4 EUR.

Podrobnejšie informácie nájdete aj na:
https://www.facebook.com/events/1457446354484775/

18:00
Zabil jsem Einsteina, pánové
komediálne sci-fi, 1969, 95 min

Dej sci-fi komédie Zabil som Einsteina, pánové sa odohráva striedavo v Amerike niekedy na prelome druhého a tretieho tisícročia a v Prahe roku 1911. Je založený na myšlienke, či a do akej miery by predčasná smrť zakladateľa modernej fyziky Alberta Eisteina ovplyvnila vývoj života na našej planéte. Na rozdiel od väčšiny diel tohto žánru, ktoré mieria do ďalekej budúcnosti, sa tu dej naopak vracia do minulosti.

19:45
Tajemství Ocelového města
dobrodružné sci-fi, 1978, 85 min

Príbeh na motívy románu Julesa Verna. Pred viac ako sto rokmi vzrušila svet správa o dedičstve pol miliardy frankov. Jeden z dedičov, doktor Francois Sarrasin, vybudoval mesto Fortuna pre blaho obyvateľov. Druhý, profesor chémie Erik Janus, postavil veľkú zbrojársku továreň v meste, ktoré nazval Oceľové. Sarrasin je znepokojený týmto zbrojením a posiela do Oceľového mesta vyjednávača. Súčasne sa tam vydáva i jeho zať, inžinier Marcel Zodiak. Po príchode je svedkom havárie strely, ktorej explózia zmrazí zasiahnutých ľudí. Po prvýkrát sa tak stretáva s hrozivým vynálezom vojnového šialenca Janusa. Strely jeho dela ničia všetko živé, ale materiálne statky nechávajú nedotknuté.

21:20
Kdo chce zabít Jessii?
sci-fi komédia, 1966, 81 min

Komiksy sa u nás ani v osvietených 60. rokoch v podobe filmov neuvádzali, ale filmári mali povolené ich aspoň parodovať. Podnikavej pani docentke, jej mužovi (a neskôr aj krave prieskumníčke) sa zhmotnia sny a ich hrdinovia vstúpia do nášho bežného sveta. Samozrejme, spôsobujú tu jeden problém za druhým, najmä priezračne záporný ničomník ničí všetko, čo mu stojí v ceste. Vydarene napísaná a zrežírovaná komédia s vynikajúcimi hereckými výkonmi.

Večer českých sci-fi filmov