Tento akčný thriller sa začal nakrúcať niekedy na začiatku marca v nemeckom Berlíne. Je to adaptácia ilustrovaného románu, ktorý napísal Alan Moore a ilustroval David Lloyd, ktorý bol publikovaný ako desaťdielny komiks už v roku 1988.

Režisér James McTeigue si prizval na spoluprácu bratov Andyho a Larryho Wachovských – tvorcov Matrixu – a Joela Silvera. V hlavnej úlohe by mala zažiariť Natalie Portman, ktorá si zahrá Evey Hammondovú, mladú ženu, ktorú tajomný Vendetta zachráni z rúk tajnej polície a ktorá sa stane spojencom tohto mysteriózneho revolucionára. Vendettu si zahrá James Purefoy. Ďalej by sa v tejto snímke mali objaviť Rupert Graves ako Dominic a Stephen Rea. Ďalšie roly nie sú ešte ohlásené.

V for Vendetta, 2005 © Warner Bros.

Dej sa odohráva počas alternatívnej svetovej vojny, v ktorej vyhrá Nemecko. Anglicko je teraz totalitný štát. Táto vojna zmenila tvár celej planéty, vo svete bez politickej a osobnej slobody. Vzácna iskierka nádeje prichádza v podobe záhadného muža Vendettu, volaného jednoducho V, s bielou porcelánovou maskou, ktorý bojuje proti politickým utláčateľom a terorizmu. Je to napínavý príbeh s nejasnými líniami medzi ideológiou dobra a zla. V for Vendetta je film o boji, odvahe, slobode a zodpovednosti.