Táto dráma sa mala začať nakrúcať už začiatkom roku 2004, lenže náhle sa ocitla bez režiséra, tak sa napokon natáčanie začalo na prelome jesene a zimy. Režisérom sa mal pôvodne stať Sydney Pollack, ktorý sa režírovania filmu vzdal. Mal ho nahradiť Michael Winterbottom, ktorý sa taktiež tejto práce vzdal kvôli zaneprázdnenosti na inom projekte. A tak do tretice všetko dobré, menovaný za režiséra bol Joea Rotha.

Príbeh tohto snímku je založený na románe Richarda Pricea, ktorý sa stal najpredávanejším dielom v roku 1998. Je napísaný podľa skutočnej udalosti, ktorá sa prihodila Susan Smith. Odohráva sa vo fiktívnej, ale dosť presvedčivej mestskej štvrti v meste Dempsey, ktorá je hrôzou už na pohľad – gangstri, policajti, bujná kriminálna scéna.

Do nemocnice privezú ranenú slobodnú matku Brendu Martin (Julliane Moore), ktorá tvrdí, že nejaký afroameričan nabúral do jej auta a následne ho ukradol spolu s jej štvorročným synom. Vyšetrovaním prípadu je poverený čierny detektív Lorenzo Council (Samuel L. Jackson), ktorý zahájil usilovné pátranie po unesenom chlapčekovi. Myslí si, že Brenda vie o zmiznutí svojho syna viac, ako povedala. Jesse Haus (Edie Falco), mladá ambiciózna reportérka z miestnych novín, cíti, že niečo nie je v poriadku. Taktiež podozrieva Brendu, že niečo tají. Ujíma sa žiaľom zdrvenej matky a chce prísť na koreň jej najväčšej tragédie. Ako sa hľadanie zintenzívňuje, pribúda rasové napätie medzi dominantným „čiernym“ mestom Dempsey a jeho „bielym“ susedom Gannonom.

Film by sa mal dostať do kín 13. januára 2006 v distribúcii spoločnosti Columbia Pictures.