Maria BelloFanúšikovia sa delia na dva tábory. Jedny (a tých je obrovská väčšina) spisujú petície na zastavenie produkcie, iný sa nevedia dočkať. Iste je však to, že The Mummy 3 sa predsa len začne nakrúcať a to o necelý mesiac v Montreali. Čo sa doposiaľ zmenilo?

Najnovšie dobrodružstvo rodinky O’Connelovcov sa bude odohrávať až v ďalekej Ázii, kde sa im podarí nájsť múmiu staročínskeho cisára, ktorého pred storočiami zakliala tajomná čarodejnica.

Asi najväčšou a pre mnohých fanúšikov najúdernejšou zmenou je, že tretia Múmia sa bude musieť obísť bez Rachel Weisz, ktorá stelesnila v pôvodných dvoch častiach knihovničku Evey. Držiteľka oscara za film Nepohodlný odmietla kvôli totálnej pracovnej vyťaženosti (v priebehu dvoch rokov ju uvidíme takmer v siedmych filmoch!) a údajne sa projektu vzdala najmä kvôli priemernému scenáru, za ktorým stojí dvojica Miles MillerAlfred Gough (z ich kariéry hovorí za všetko SpiderMan 2).

Producenti si však z tohto nerobia ťažkú hlavu a namiesto sympatickej britskej herečky uvidíme talentovanú Mariu Bello, ktorá predviedla svoje herecké umenie v kriminálke História Násilia. V obsadení ostal z pôvodného osadenstva teda iba Brendan Fraser, ktorý sa opäť vráti v úlohe dobrodruha Ricka. V projekte zostal taktiež Jet Li v úlohe Múmie a nedávno sa do projektu sľúbila dokonca aj Michelle Yeoh, ktorá stvárni spomínanú čarodejnicu. Ďalej vo filme uvidíme mladíka Luka Forda, ktorý si strihne rolu dospelého Alexa, syna Ricka a Evey.

Cez všetky protesty sa filmu pod režijnou taktovkou Roba Cohena (xXx, Rýchlo a zbesilo) dočkáme 11. júla 2008 a môžeme len dúfať, že sa film, za ktorým produkčne stojí autor pôvodných časti Stephen Sommers, podarí.