Aj v tomto týždni sme sa nechali čiastočne ovplyvniť pri výbere trailerov festivalom v Benátkach. Aj mimo neho sa objavilo viacero zaujímavých titulov.

The Ides of March

Politická dráma od Georga Clooneyho. Mladý idealistický člen štábu (Ryan Gosling) prezidentského kandidáta (George Clooney) naráža na špinavú realitu politiky počas volebnej kampane. Hrajú aj Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti a Marisa Tomei.

George Clooney snímku zrežíroval a spolu s Grantom Heslovom (Dobrú noc a veľa šťastia) aj napísal scenár. Svetovú premiéru mal film na festivale v Benátkach a do amerických kín sa dostane už 7. októbra.

Jane Eyre

Známe dielo Charlotte Brontëovej prvýkrát uzrelo svetlo sveta v roku 1847. Odvtedy: dve rozhlasové hry, jeden grafický román, 10 televíznych inscenácií a teraz už 14. filmové spracovanie. Niečo na tom asi je.<{r/>
V hlavných úlohách Austrálčanka Mia Wasikowska, ktorá si nedávno zahrala v Burtonovej Alici v krajine zázrakov a cenami ovešaný a v poslednej dobe vo veľkom oslavovaný Michael Fassbender. Britsko-americká romantická dráma v našich kinách od 20. októbra.

Obhájca

Zdá sa, že film Obhájca oživil tri živoriace kariéry, a tak sa do prvej ligy vrátili notorický béčkový zvodca Matthew McConaughey, Marisa Tomei a kedysi veľmi nádejný Ryan Phillippe.

Podľa románu The Lincoln Lawyer v marci do svetových kín zavítal kriminálny triler, ktorého ústrednou postavou je slizký právnik Mick Haller, ktorý ledva vystrčí päty zo svojho Lincolnu. Zoberie však prípad, ktorý ho zmení… u nás od 27. októbra.

Poulet Aux Prunes

Nový film od tvorcov Persopolisu (Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud) a rovnako nakrútený podľa komiksu, i keď tento krát ide o hranú snímku. Tiež má však svojské výtvarne stvárnenie.

Humorná dráma o posledných 8 dňoch života talentovaného iránskeho muzikanta (Mathieu Amalric). Manželka mu v hádke zničí hudobný nástroj, a keďže nevie nájsť náhradný, ktorý by zodpovedal jeho nárokom, rozhodne sa spáchať samovraždu.

The Awakening

Britský hororový thriller so silnou atmosférou odohrávajúci sa v roku 1921. V hlavných úlohách Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona, Mesto), Dominic West (seriál The Wire) a Imelda Staunton (Dve tváre Very Drake).

V kinách vo Veľkej Británii a v Írsku od 11. novembra. Na festivaloch zatiaľ snímka zbiera pozitívne hodnotenia, tak sa jej snáď čoskoro dočkáme i v širšej medzinárodnej distribúcii.