Ale v celkom odlišnej podobe ako by sme zrejme čakali. Ako mnohí iste viete, obidve adaptácie úspešnej hernej serie prepadli ako v pokladniciach tak u kritiky a stihli taktiež takmer zruinovať kariéru Oscarovej Angeliny Jolie.

Čo však tiež mnohí iste viete, je to, že herná séria momentálne zažíva druhú mladosť. Po vydaní dvoch nových pokračovaní sa producenti rozhodli k projektu vrátiť, avšak strieborne plátna teraz minú. Sympatická (a vnadná) hrdinka bude vykrádať hrobky na televíznych obrazovkách v pripravovanom kreslenom seriáli, kde jej požičia svoj hlas na Oscara nominovaná kráska Minnie Driver (Dobrý Will Hunting)

Revisioned: Tomb Raider

A vyzerá to tak, že tento krát sa môžeme tešiť na solídnu zábavu. Autorom a režisérom prvých troch častí sa stal Peter Chung, ktorý má na konte kultový seriál Aeon Flux (filmová verzia dopadla podobne ako Tomb Raider) a ďalšie časti majú na starosti nováčikovia v televíznej oblasti, za to mimoriadne zvučné mena v komiksovej branži: Warren Ellis, Gail Simone, Jim Lee a Christos Gage

Seriál začal s vysielaním 10. júla, pričom si ho môžete pozrieť na stránke GameTap.com/TombRaider.