/Americký herec (neherec;) Will Smith sa objaví v už pomaly legendárnom filme I am Legend. Je veľmi pravdepodobné, že málokomu z vás to niečo hovorí (pôvodne ide o populárnu knihu od Richarda Mathesona). Avšak vo filmových kruhoch ide o projekt, o ktorý sa usilovalo už viacero zvučných mien. Napríklad Ridley Scott a Michael Bay. Doterajšie snahy o realizáciu však nemohli sláviť úspech.

Réžie sa zhostil úspešný tvorca videoklipov a režisér minuloročnej snímky Constantine Francis Lawrence. Zaujímava je aj osoba scénaristu. Je ním človek, ktorý ako producent stál za takými peckami ako Constantin alebo Mr. & Mrs. Smith a čo je hlavné napísal scenáre k filmom Da Vinciho kód, Čistá duša či Já, robot. Hovorím o mužovi menom Akiva Goldsman. Akiva má v súčasnosti rozpracovaných ďalších 7 filmov, a tak sa I am Legend dostane do výroby až po dokončení snímky Tonight, He Comes, v ktorej hrá aj Will Smith.

Ešte by sa zišlo povedať niečo o príbehu. Pôjde o kvázy zombii thriller. Teda klasické klišé vírusu, ktorý mení ľudí v krvilačné príšery. Postava Willa Smitha bude posledný nenakazený človek. Príbeh sa bude odohrávať v postapokaliptickom New Yorku v bližšie neurčenej budúcnosti. Jeho cieľom bude samozrejme prežiť v tejto „divočine“. Určité okolnosti príbehu by mohli byť teoreticky zaujímavé, uvidíme.

I am Legend by sa mal začať nakrúcať v Júny/Júly a do kín sa dostane v budúcom roku.