/PoslednaLegiaVo štvrtok 4. októbra sa do našich kín dostala adaptácia bestselleru Valeria Masiimo Manfrediho o dramatickom osude posledného rímskeho cisára, jeho vychovávateľa a posledných rímskych legionárov pod názvom Posledná légia.

Pri tejto príležitosti pre Vás magazín CinemaView.sk v spolupráci s distribučnou spoločnosťou SPI International pripravil súťaž o knižnú predlohu k filmu Posledná légia.

Príbeh filmu sa odohráva okolo roku 476 nášho letopočtu, teda v čase pádu Západorímskej ríše. Hlavným hrdinom príbehu je dvanásťročný chlapec, ktorý sa vďake snahe svojho otca stane rímskym cisárom pod veľmi symbolickým menom Romulus Augustus. Problémom sa však stane veliteľ Germánov Odoaker, ktorý už dlhší čas túži po moci. Malého Romula zosadí z trónu a stane sa vládcom Itálie. Mladého cisára pošle do vyhnanstva na ostrov Capri, z kadiaľ ho vyslobodí jeho strážca Aurelius. Keď Byzantský kráľ začne spolupracovať s Odakerom, padá možnosť záchrany na východe, a tak ostáva pre Romula a jeho družinu jediná možnosť – deviata légia v Británii. Posledná rímska légia.

Knihu Posledná légia môže vyhrať jeden súťažiaci a ďalší štyria môžu získať DVD filmu K-19: Stroj na smrť s Harrisonom Fordom v hlavnej úlohe. Pre zaradenie do súťaže treba správne odpovedať na tri otázky týkajúce sa filmu Posledná légia.

Odpovede na otázky posielajte na e-mailovú adresu sutaz@cinemaview.sk

a nezabudnite uviesť svoje meno a adresu, na ktorú Vám v prípade výhry pošleme cenu.

Uzávierka súťaže je 19. októbra o 18:00. O výsledkoch a priebehu súťaže Vás budeme informovať.

Prajeme Vám veľa šťastia a filmovej zábavy.

Otázka č. 1:
Na ktorých miestach na Slovensku sa Posledná légia nakrúcala?

Otázka č. 2:
Jednu z hlavných postáv v Poslednej légii stvárnil Ben Kingsley. Ktorá jeho predchádzajúca herecká úloha bola ocenená Oscarom?

Otázka č. 3:
Režisér Doug Lefler mal doteraz na konte len jednu snímku. Ktorý to bol film?