Filmový magazín CinemaView.sk v spolupráci s distribučnou spoločnosťou SPI International pre Vás pripravil súťaž o tri DVD s filmami dokumentaristu Paľa Barabáša pri príležitosti uvedenia jeho najnovšej snímky Mongolsko – V tien Džingischána do slovenských kín.

Mongolsko – najnovší dokument Pavla Barabáša je putovaním naprieč krajinou, ktorá natrvalo zmenila tvár sveta. Nad hlavami visí vzduch čistejší ako krištáľ, nedozerná zelená step nemá konca kraja. V noci do tmy prehovoria milióny hviezd. Vzdialenosti sú pre domorodcov relatívne, lebo k najbližšiemu mestu budú mať zajtra rovnako ďaleko ako dnes. Krajina vás núti putovať a ponúka akýsi druh voľnosti, aký som nezažil inde na svete. Volanie duše horlivo nasledujete, od jurty k jurte, snažiac sa pochopiť život tohto kočovného národa, ktorý kedysi vládol najväčšej ríši sveta.

Odpovede na (dole uvedenú) otázku posielajte na e-mail sutaz@cinemaview.sk a nezabudnite uviesť svoje meno a adresu, na ktorú Vám v prípade výhry pošleme cenu. Za správnu odpoveď budú odmenený traja z Vás.

Ceny pre víťazov:
Everest – Juzek Psotka
Neznáma Antarktida
Bhután – hľadanie šťastia

Uzávierka súťaže je 19. septembra o 23:00. O výsledkoch a priebehu súťaže Vás budeme informovať.

Prajeme Vám veľa šťastia a filmovej zábavy.

Otázka:
I v súčanom Mongolsku je viditeľný odkaz jeho dávneho panovníka. Meno Džingischán – „vládcu vesmíru“ si vyslúžil v bitkách. Aké bolo jeho rodné meno?