Mnohých divákov mohla včera v prime time televízie Markíza prekvapiť zvučka situačnej komédie Susedia. Ani teraz to však nebola žiadna chyba v televíznych programoch, ale len súperenie televízie s konkurenčnou JOJ.

Televízia JOJ totiž včera o 20:00 spúšťala jeden zo svojich ťažiskových programov novej sezóny, ktorého hlavnými aktérmi boli manželia Mojsejovci. Markíza tak opäť zobrala svoj najsledovanejší program a prehodila si ho podľa potreby. Na tom by však nebolo nič zlé, pokiaľ by televízia komunikovala tieto zmeny na verejnosť oveľa viditeľnejšie a rýchlejšie.

Dátum spustenia „talkshow“ Čo na to Mojsejovci? bol známy s dostatočným predstihom, no aj napriek tomu prišla zmena na poslednú chvíľu bez viditeľnejšej propagácie. Bežný divák si tak mohol uskutočnené posuny všimnúť len na teletexte alebo v reklamnom slote, ktorý však bol k zhliadnutiu len zriedkakedy. Zmena bola zverejnená aj na internetových stránkach, ktoré si však bežný divák určite nepozerá pravidelne, len aby zistil aktuálnu náladu svojej televízie.

Divákovi, ktorý očakával premiéru novej tretej série Susedov celé leto tak mohla bez problémov uniknúť. Zmenou v programe tak získal hlavne divák, ktorý očakával strihovú epizódu Ordinácie v ružovej záhrade (Návrat do ružovej záhrady), ku ktorej si dal ako predjedlo ešte premiérovú epizódu Susedov III.

Výsledok zmien programu televízii nakoniec podľa očakávaní vyšiel a premiérových Susedov III. si pozrelo viac ako milión divákov. Naopak show manželov Mojsejovcov prepadla oproti predošlým programom v ktorých účinkovali na dosť mizivé čísla. Výhru Susedov však opäť zatieňuje programová rošáda a to, že divák si vo vysielacej štruktúre Markízy nemôže byť nikdy ničím istý.

P.S.: Ak sa dnes opäť niečo nestane, tak si budete môcť pozrieť prvú epizódu druhej série seriálu Ordinácia v ružovej záhrade o 20:00.