“Dobrý deň, ja som Forrest. Forrest Gump.” Prvýkrát sme túto vetu počuli pred viac ako desiatimi rokmi. Viete akú dostala odpoveď? Vyše 700 miliónov dolárov, päť Oscarov a jednu z najkrajších postav v dejinách kinematografie. A možno viete, možno nie, táto veta povodne patrila na stránky knihy Winstona Grooma, ktorý k nej dokonca stvoril pokračovanie.

Nie všetko bolo tak ružové. Groom sa po tom, čo štúdia nevyplatili jeho podiel zo zisku (aby sa tejto povinnosti vyhli, tak z filmu spravili kasový prepadák), zapovedal sa, že pokiaľ on bude žiť, tak kniha Gump and Co. sa nikdy nedožije adaptácie. “Bol by som poriadny magor, keby som podporil pokračovanie prepadáku, nemyslíte?” smutne dodal.

Prašivé lakomstvo však Paramount Pictures opustilo. Vojnová (teda skôr peňažná) sekera je už zakopaná a Groom s hrdosťou odovzdal autorské pravá do rúk Paramount Pictures. A Forrest Gump sa dočká pokračovania!

O čom to však bude? Dej pokračovania sa odohráva niekoľko rokov po “jednotke”. Forrestov syn je výborný žiak v škole, jeho milovaná Jenny zomrela a obchod s krevetami skrachoval. Nezamestnaný Forrest sa tak vydá hľadať šťastie naprieč Amerikou, pričom priamo zasiahne do historických udalosti v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch. Na svojej ceste stretne Billa a Hilary Clintonových, Saddama Husseina a samozrejme aj Toma Hanksa (!!). V príbehu figuruje aj postavička Jenny, ktorá bude oboch Forrestov sprevádzať v podobe strážneho anjela.

Teraz k tomu, čo nás všetkých zrejme najviac zaujíma. Scenár k filmu napísal autor pôvodného scenáru Eric Roth a vrátili sa aj všetci producenti originálu. A teraz k obsadeniu. Štúdia už začali rokovať s Tomom Hanksom, ktorý žiaľ zatiaľ žiadne konkrétne vyjadrenie nevyslovil. Ale ruku na srdce, malo by zmysel robiť film bez neho? Rokovania taktiež prebiehajú s hrdinovou vyvolenou, Robin Wright-Penn. Paramount Pictures už zlanárili Garyho Sinnisa, ktorý si zopakuje úlohu vietnamského veterána poručíka Dana. Či sa vráti Robert Zemeckis je zatiaľ otázne.
A to je asi tak všetko čo k tomu môžem povedať.