Stranger Things © 2019 Netflix Stranger Things © 2019 Netflix

Chystá sa seriálové spojenie snov? Mená Steven Spielberg a Stephen King ešte doplnia tvorcovia megaúspešného seriálu Stranger Things. Nový projekt má pod záštitou streamingová služba Netflix.

Predlohou k novému seriálu je kniha Talizman, ktorú majster hororu a najpredávanejší svetový autor Stephen King napísal spolu s Petrom Straubom. Hlavou postavou je 12-ročný chlapec menom Jack Sawyer. Jeho otec záhadne zmizol, jeho matka zomiera. Zmätený chlapec sa dozvie o spôsobe, ako svoju mamu zachrániť. Musí sa však vydať na cestu cez celú krajinu za tajomným liečivým amuletom. Cestou sa okrem rôznych zákutí Spojených štátov dostáva aj do alternatívnej dimenzie a stretáva rôzne čarovné bytosti. Niektoré sú úplne neškodné, iné poriadne desivé a nebezpečné.

Kniha bola záujmom niekoľkých scenáristov a režisérov, ktorí sa viac než 30 rokov chceli podujať na jej sfilmovanie, týmto zámerom sa v minulosti netajil ani Spielberg. Nakoniec sa dohodol na spracovaní v podobe seriálu s Netflixom. Pomocnú ruku podajú aj dvojičky Matt a Ross Dufferovci, ktorí stoja za seriálom Stranger Things.

Stranger Things © 2019 Netflix

Kniha Talizman bola svojho času bestsellerom, King a Straub sa s časovým odstupom po rokoch spojili, aby dali dokopy aj knižné pokračovanie.