Občianske združenie Fabrika umenia prinieslo minulý rok do Partizánskeho novinku – historicky prvý filmový festival Fest slovenský film. Podujatie malo úspech a pozitívnu odozvu a tak sa bude od 18.do 20. mája konať jeho druhý ročník.

Organizátori festivalu tento rok výrazne obohatili program o filmy aj diskusie. Počas troch dní si návštevníci budú môcť v Aréne hotela Azul v Partizánskom pozrieť osem slovenských filmov nakrútených v poslednom roku. Okrem hraných titulov nechýbajú dokumenty a počas hlavného dňa festivalu, teda v sobotu, si budú môcť pozrieť aj výber krátkych filmov študentov z Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení.

„Minulý rok mali dokumenty nečakaný úspech, čo nás príjemne prekvapilo, a preto sme ich neváhali dať do programu aj tento rok. Najviac nás však teší účasť samotných tvorcov v Partizánskom,” hovorí autor projektu a programový dramaturg festivalu, Damián Hamada. Organizátorom sa podarilo pritiahnuť na festival aj viacero filmových tvorcov. „Prakticky nám to vychádza tak, že ku každému filmu bude niekto z autorského tímu,” dodáva Hamada.

@ Fabrika umenia

Fest slovenský film chce teda ponúknuť viac, než len premietanie filmov. O tom svedčí aj sprievodný program. V piatok v noci si diváci vypočujú nemý film Jánošík s muzikoterapeutom Števom Haladíkom, v sobotu ráno si zase budú môcť dať rannú kávu pri neformálnej diskusii s hercom a režisérom Milom Kráľom. Poobedie bude okrem patriť aj masterclassu dokumentárnej tvorby s Jarom Vojtekom.

Vstupenky na Fest slovenský film 2017 si môžete kúpiť priamo na mieste, rovnako tak aj permanentky za výhodnú cenu. Všetky potrebné informácie nájdete na webe festivalu – www.fsf.sk alebo vo Facebook evente festivalu.