O tomto filme ste už možno počuli pod názvami Exit Plane, či The Tomb. Nakoniec sa v Summit Entertaiment rozhodli pre názov Escape Plane. Táto akčná snímka je zaujímavá tým, že ide o prvý film vôbec, v ktorom budú ako hlavný hrdinovia Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger. Inak to vyzerá presne na ten typ filmu, ktorý si z chuťou pozriete neskoro večer v telke, keď nebudete mať nič lepšie na práci.

Tým ho však nechcem nijako degradovať. Nevyzerá to totiž vôbec zle. Ray Breslin (Silvester Stallone) inžinier špecializovaný na štrukturálnu bezpečnosť. Zaujíma sa hlavne o väzenia, uteká z nich za peniaze. Zatiaľ sa mu podarilo zdolať všetky. Keď sa v krajine otvára nové hypermoderné väzenie, z ktorého by malo byť nemožné ujsť, je najatý, aby ho otestoval. Všetko ma však rýchli spád a vo chvíli, keď opúšťa budovu svojho nového klienta, je unesený a prebúdza sa až v priamo vo väznici pod falošnými obvineniami. Časy sú tam ťažké, našťastie nachádza v jednom spoluväzňovi (Arndol Schwarzenegger) pomocnú ruku a spolu začnú plánovať útek.

Viac v prvom traileri:

Ďalej sa vo filme objavia Sam Neill v úlohe väzenského doktora, ako Breslinova partnerka vo firme Amy Ryan (Gone Baby Gone, Win Win, The Wire) a čo znie celkom ako dobrý vtip, do roly tretieho väzňa na úteku – počítačového experta obsadili producenti 50 Centa. Režíroval Švéd Mikael Håfström známy najmä vďaka horovo ladenému filmu 1408 s Johnom Cusackom.

Svetová premiéra je stanovená na 18. október 2013.