Hororový subžáner, označovaný ako „splash and slatter“ (v preklade „krv a des“) – tzv. horor pre silné nervy, ktorého zakladateľom je George A. Romero, má po celom svete množstvo fanúšikov. Niekoľkých z nich možno poteší nasledujúca informácia.

Day of the Dead bude v poradí druhý remake klasického zombie hororu Georgea A. Romera, ktorý nesie rovnaký názov. Prvý vznikol v roku 2004 v réžii Zacka Snydera (Dawn of the Dead) a získal relatívne pozitívny ohlas, ako u divákov, tak aj u kritiky.

Pôvodný Day of the Dead je tretím filmom v sérii o živých mŕtvych. Rozpráva príbeh o malej skupine ľudí, ktorí prežili, keď vládu nad svetom prevzali „zombíci“. Kolektív, zložený z vojakov a vedeckých pracovníkov sa pred nemŕtvymi ukrýva v podzemných vojenských bunkroch, kde niektorí z vedcov robia na chytených „zombíkoch“ pokusy a snažia sa ich „prevychovať“…

Nový Day of the Dead režíruje Steve Miner (Piatok trinásteho II, III, Halloween: H20) a scenár napísal Jeffrey Reddick (Nezvratný osud). Nakrúcanie začalo v júli v Bulharsku a v Rumunsku, premiéra filmu bude niekedy v roku 2007 (presný termín zatiaľ nie je známy).

Čo sa týka obsadenia, v hlavných úlohách sa predstavia krásna Mena Suvari (Prci, prci, prcičky, Americká krása), populárny Ving Rhames (Pulp Fiction, Mission:Impossible), Nick Cannon (Muži v čiernom 2) a Christa Campbell (2001 Maniakov).