Inland EmpireTrnava. 7. november. Kino Hviezda o 18:00. Absolútne prvá slovenská projekcia najnovšieho filmu Davida Lyncha. Filmový magazín CinemaView.sk uvádza Inland Empire. Príbeh o záhade… Záhade v podsvetoch iných svetov… Odvíjajúcej sa okolo ženy… Ženy zamilovanej a v ťažkostiach.

Herečka Nikki Grace sa pripravuje na najväčšiu rolu svojho života, ale keď sa zamiluje do svojho kolegu, zistí, že sa jej život začína podobať fiktívnemu filmu, ktorý práve nakrúca. Navyše odhaľuje, že tento súčasný film je „remakom“ poľského filmu 47, ktorý nebol nikdy dokončený kvôli tragédii, ktorá sa udiala. A to je len začiatok…

Čoskoro sa na filmovom plátne rozpúta zdanlivo nekonečný útok neopísateľne bizarných situácií: sitcom predstavujúci ľudí v zajačích kostýmoch, paralelný príbeh zasadený do zimného Poľska, dom plný tancujúcich prostitútok, šraubováky v bruchu… a o mnoho, mnoho viac.

Hneď ako sa na plátne objavia záverečné vysvetľujúce zábery, budú aj skalní Lynchovi fanúšikovia lapať po dychu. To, čo Inland Empire najviac odlišuje od predchádzajúcich Lynchových filmov, je formát, na ktorý točil. Lynch po prvýkrát natáčal na digitálnu kameru, a akokoľvek sa toto rozhodnutie môže zdať v prvej chvíli nesprávne, zrnité obrazy vytvárajú hrôzostrašné, ale obľúbené a typické čaro.

Filmom Inland Empire predstavuje David Lynch svoju najavantgardnejšiu, najabstraktnejšiu a najnepreniknuteľnejšiu víziu v celej svojej kariére. Trojhodinová horúčkovitá nočná mora hraného filmu preberá základnú štruktúru Mulholland Drive a robí z nej ešte menej ovládateľný fenomén.

Pozývame Vás na špeciálnu predpremiéru filmu Inland Empire v trnavskom kine Hviezda. Nebude to len obyčajné premietanie, ale oveľa viac. Spomenúť môžeme napríklad žrebovanie lístkov o zaujímavé ceny a diskusiu po filme. Tešíme sa na vás v stredu (7. novembra) o 18:00 v Trnave.