Web o médiách Mediaboom.sk priniesol počas dnešného dňa zaujímavú správu, ktorú o niekoľko hodín na Facebooku potvrdil aj samotný autor hororového románu Trhlina, Jozef Karika. Televízia JOJ nakrúti podľa jeho knihy trojdielnu televíznu minisériu. Nakrúcanie by malo prebehnúť už v budúcom roku.

Miniséria Trhlina je súčasťou niekoľkoročnej snahy televízie vytvárať kvalitnejšie a drahšie produkcie, ktoré by jej priniesli unikátny obsah a vylepšili imidž. Ako uviedol Jozef Karika, jeden z najpredávanejších slovenských autorov súčasnosti, náročne rokovania s televíziou prebiehali takmer rok.

Román Thrlina je literárnym spracovaním záhadných skutočných prípadov miznutia ľudí v pohorí Tribeč. Či ide o legendu, mystifikáciu alebo skutočnosť necháva autor na posúdenie čitateľom, každopádne však prináša napínavý hororový príbeh, ktorý už nadchol množstvo čitateľov na Slovensku a práve v týchto dňoch vychádza aj v českom preklade.

Trhlina © Ikar a Jozef Karika

So slovenskými televíznymi produkciami to zvykne dopadať rôzne. Naozaj kvalitných sme za posledných 25 rokov videli len zopár, ale pozitívny trend sa nedá poprieť. Výbornou správou pre trhlinu je to, že produkciu zastreší firma D.N.A. Production na čele s režisérom Petrom Bebjakom, ktorý tento rok bodoval v kinách s kriminálnym thrillerom Čiara. Táto produkčná spoločnosť stála už za viacerými seriálmi a mnohé z nich vyrábala práve pre TV JOJ. Bebjakov tím má dokonca skúsenosti aj s hororovým žánrom.

Navyše, Peter Bebjak a Tomáš Bombík, ktorý je poverený tvorbou scenára pre Thrlinu, spoločne u našich západnych susedov vytvorili kriminálnu minisériu Spravedlnost, ktorá sa do vysielania Českej televízie dostala práve v tomto roku a sprevádzalo ju množstvo pozitívnych ohlasov.

Šance na to, že Trhlina dopadne na našich televíznych obrazovkách dobre, teda nie sú práve malé.