Produkčná spoločnosť D.N.A Production (Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Záhady SK, Démoni atď) nás informovala o uvedení krátkeho filmu Darkroom na filmovom festivale v kanadskom Montreale, ktorý sa koná začiatkom marca.

Darkroom je 27 minútový avantgardný tanečný film. Ponúka pohľad na najintímnejšie vnútro človeka – muža. Vo filme vystupuje šesť tanečníkov (viacerí majú španielsky pôvod) a odohráva sa v priestoroch starej plavárne. Režisérom tejto snímky je Peter Bebjak, ktorý má doteraz za sebou prácu na dokumentárnych seriáloch Najväčšie kriminálne prípady Slovenska a Najväčšie tragédie Slovenska. Aktuálne režíruje kriminálny seriál Mesto tieňov a celovečerný film Marhuľový ostrov. Na scenári sa okrem neho podieľal Yuri Korec, ktorý je zároveň autorom choreografie.

Tento krátky film bol vybraný na 26. ročník medzinárodného festivalu International Festival of Films on Art v Montreale. Slovenský film dostal teda ďalšiu možnosť prezentovať sa na svetovom podujatí. Zastúpenie tam bude mať 25 krajín a predstaví sa dovedna viac ako 270 filmov.