Nicolas_CageV poslednej dobe sa mi čím ďalej tým viac zdá, že Nicolas Cage patrí k jedným z najobsadzovanejších hercov súčasnosti. Navyše je tak často a veľa obsadzovaný kontinuálne vyše 20 rokov.

Priznám sa však, že sa tomuto javu vôbec nečudujem, pretože je to vskutku brilantný herec a jeho filmografia je plná skvelých filmov. A takisto ma neprekvapilo, ba naopak potešilo, keď som si na kôpku zhrnul všetky filmy, v ktorých bude účinkovať v najbližšom roku, dvoch a vyšla mi celkom slušná porcia.

Začneme zvoľna a zhruba chronologicky. V preprodukcii sa nachádza druhé pokračovanie disneyovského dobrodružstva pre nenáročných – „National Treasure 2“ v réžii Jona Turteltauba, kde si Cage zopakuje úlohu lovca pokladov Bena Gatesa a po jeho boku sa objavia Jon Voight, Harvey Keitel a Diane Kruger.

Štádium príprav prebieha na novom filme Miloša Formana „Amarillo Slim“, životopisný príbeh jedného z najznámejších profesionálnych gamblerov a hráčov pokru Thomasa Austina Prestona Jr. Scenár napísal skúsený biopicový scenárista Christopher Wilkinson („Ali“, „Nixon“) a Cage bude (predpokladám) hrať hlavnú rolu.

Mark Pellington bude režisérom ďalšieho ohláseného filmu s Cageom. Za názvom „Electric God“ sa ukrýva adaptácia románu Catherine Ryan Hyde o násilníckom chlapíkovi žijúcom v izolácii od ostatných.

Tešiť sa môžeme aj na komédiu, kde si Cage a Will Smith zahrajú otcov dvoch rodín, stojacich proti sebe. Tento film je plánovaný na rok 2008 podobne ako životopisná dráma „The Dance“ o mužovi menom Billy „The Kid“ Roth, ktorý svoj život zasvätil trénovaniu boxu vo väzení a jedného z Cageových zverencov si zahrá americký rapper 50 Cent.

Cage je pri chuti, tak nech chutí aj nám.