Steven_Seagal Herecká kariéra Stevena Seagala, jedného z najväčších hrdinov akčných filmov, nevyzerá posledných 5 rokov príliš ružovo. Kultové filmy, ako napríklad Ťažko ho zabiť, Prepadnutie v Pacifiku alebo Aljaška v plameňoch sú už dávno minulosťou a Steven sa posledné roky objavuje výhradne na videu, v béčkových a nie príliš kvalitných filmoch (Zabijak, Beštia, Dnes zomrieš a pod.).

Naposledy nás milo prekvapil v roku 2001 v akčnom krimi Lovec policajtov, kde si zahral skúseného detektíva Orina Boyda, ktorému sa podarí odhaliť gang skorumpovaných policajtov. Tento film získal relatívne pozitívny ohlas a niektorí ho dokonca považujú za jednu z najlepších „seagaloviek“.

Na veľké filmové plátno sa tento charizmatický herec vrátil ešte v roku 2002 filmom Na pokraji smrti, ale svoju reputáciu si tentokrát maximálne pokazil a definitívne potvrdil, že jeho filmy patria… na video. Tento „blábol“ sa totiž nedal nazvať už ani béčkom.

Steven však zrejme pochopil, že je odpísaný a tak sa začal venovať hudbe a spievaniu a vydal niekoľko albumov. Mal som možnosť počuť niektoré jeho skladby v štýle pop a blues a musím uznať, že má naozaj talent.

Akčná hviezda sa však nevzdáva a je vysoko pravdepodobné, že v budúcnosti sa opäť vráti do kín. Uvažuje totiž o tom, že natočí tretie pokračovanie filmov Prepadnutie v Pacifiku a Prepadnutie 2: Temné územie. Tento snímok by sa mal volať Under Siege 3: Plane Danger.

Už samotný názov napovedá, že Casey Ryback bude tentokrát musieť bojovať proti medzinárodným teroristom, ktorí unesú jeho lietadlo. Steven o tomto filme zatiaľ rokuje so štúdiom, ale natáčanie by mohlo začať už budúci rok.

Myslím, že ak by sa réžie ujal opäť Andrew Davis alebo aj sám Steven Seagal (krorý už v Aljaške v plameňoch dakázal, že je aj zdatný režisér), výsledok by mohol byť celkom zaujímavý a zábavný. Osobne totiž patrím k tej malej hŕstke ľudí, ktorí Stevena ešte neodpísali a stále veria v jeho kvality…