Síce to s jeho hereckou kariérou po skončení tej politickej vyzeralo najprv všelijako, predsa sa však Arni čoskoro objaví na filmovom pľaci. Akčný thriller Last Stand odohrávajúci sa blízko mexickej hranice sa začne nakrúcať už v septembri tohto roka. Na výsledok si ale počkáme až do roku 2013. Režírovať bude Jee-woon Kim z Južnej Kórey, ktorý je v naších zemepisných šírkach známy vďaka snímke The Good, the Bad, and the Weird (2008). Tentoraz to bude jeho prvý film v angličtine.

Arnold Schwarzenegger stvárni hlavnú postavu šerifa Owensa z malého hraničného mestečka. Uchýlil sa tam po nevydarenej operácii, ktorá ukončila jeho kariéru v polícii Los Angeles. Z rutiny malých zločinov ho vytrhne útek narkobaróna z väzenského transportu FBI. Mieri k mexickým hraniciam v špeciálne upravenom aute a posledným miestom, kde ho americká spravodlivosť môže zastaviť je práve ospalé mestečko šerifa Owensa. Podrobnosti o ďalšom obsadení nie su zatiaľ známe, ale do konca leta sa zrejme dozvieme viac.

Základná dejová línia neznie práve originálne, ale to by v prípade takéhoto filmu a špeciálne ak ide o návrat stále obľúbeného Arnolda Schwarzeneggera, nemalo vôbec vadiť. Snímka Last Stand by nemala ostať dlho osamotená. Už teraz dostal Arnold viacero ponúk, medzi inými aj na účasť v nasledujúcich dvoch častiach Terminátora.