Jedného z najlepších českých hercov súčasnosti, populárneho Karla Rodena uvidíme v tomto roku (okrem iného) v poľskom westerne Summer Love, v ktorom hrá jednu z hlavných úloh. Film síce financovala americká spoločnosť s medzinárodným kapitálom, ale na režisérsku stoličku sa posadil Piotr Uklanski, známy poľský výtvarník, ktorý pôsobí v New Yorku a ten je zároveň aj autorom scenára.

Summer Love je príbeh o osamelom a tichom cudzincovi (Karel Roden), ktorý prichádza do uzatvorenej komunity a za sebou ťahá nehybného zločinca (Val Kilmer), na ktorého je vypísaná vysoká odmena. Svojim príchodom však vyprovokuje miestnych pištolníkov a sám sa tak stáva štvancom…

Vo filme sa údajne striedajú krvavé výjavy s obrazmi sexuálneho násilia, čo znie celkom zaujímavo, ale aj mierne kontroverzne. Herecké obsadenie ešte dopĺňa vynikajúci poľský herec Boguslaw Linda (Je třeba zabít Sekala), ktorý si vo filme zahral šerifa a Katarzyna Figura (Pianista). Summer Love je momentálne v postprodukcii a zaujímavosťou ešte je (okrem výborného kastingu), že autorom hudby k tomuto westernu je Karel Holas, líder populárnej folkovej skupiny Čechomor.

Mimochodom, Roden je neuveriteľne pracovitý herec. Okrem tohto filmu si stihol zahrať v španielskom horore The Abandoned, v Jakubiskovej Bathory a najnovšie sa hovorí aj o jeho účinkovaní v pripravovanom snímku Bean 2, kde bude sekundovať Rowanovi Atkinsonovi a Willemovi Dafoeovi.