/Slávny oscarový a nestarnúci Robert De Niro, ktorý sa preslávil najmä množstvom mafiánskych úloh (Špinavé ulice, Krstný otec II., Vtedy v Amerike, Mafiáni či Kasíno) už dávnejšie vyhlásil, že končí s mafiánskymi rolami a filmami. No ale pre tentokrát si to rozmyslel a nedávno sa upísal k dielu The Winter of Frankie Machine, ktoré čerpá ešte z nevydanej knihy Dona Winslowa. Práva na sfilmovanie odkúpilo štúdio Paramount Pictures.

De Niro si zahrá hlavnú postavu Frankieho, mafiánskeho zabijáka na dôchodku, ktorý je donútený oprášiť svoje staré metódy, keď zisťuje, že niekto na jeho hlavu vypísal slušnú odmenu. Je to niekto z jeho bývalých ľudí, či je Frankie v tejto oblasti už veľmi nepohodlný? Frankie, veľký znalec oboru sa však musí mať veľmi dobre na pozore, lebo tí čo ho majú na muške sú predsa len mladší, rýchlejší a fyzicky zdatnejší.

To však nie je jediná novinka k menu Roberto De Niro. De Niro momentálne nakrúca veľmi ambicióznu drámu The Good Shepherd. Film je výpoveďou o 40-ročnej službe Eda Wilsona (Matt Damon) v CIA. Vo filme sa taktiež objavia veľké herecké mená ako Angelina Jolie, Joe Pesci či Alec Baldwin. Premiéra je naplánovaná na budúci rok, presnejšie na december 2006. Tento pripravovaný projekt sa tak nenápadne stáva veľkým kandidátom na Oscary.