Snowboarďáci, Rafťáci, Panic je nanic. Vlna českých teenagerských komédii sa k nám vrhla s poriadným razením. A ako sa zdá, nával sa len tak nezastaví. S filmom Pusinky však príde drobná zmena.

Hlavnými postavami nebudú nadržaní chalani, ale tri dievčatá vydávajúce sa na výlet do Holandska. Bude ju nátačať režisérka Karin Babinská ako svoj celovečerný debut. Na scenári spolupracovala s Petrou Ušelovou, ktorá pracuje pre Českú televíziu.

Príbeh hovorí o holkách, do ktorých niekto neustále hučí aby konečne už dospeli. Im sa však ešte nechce do väznice povinností, sveta pravidiel, v ktorom ich všetko aj tak popletie. Nemajú chuť nič predstierať a hráť sa na tiché, mierne a krehké bytosti. Chcú nakladať so životom podľa svojích rozhodnutí, nie podľa nejakého manuálu svojich rodičov. Bohužial je tu ľahká podobnosť s Rafťákmi. Jedna z báb musí so sebou vziať aj svojho neposlušného 14-ročného bračeka, ktorý im narobi zbytočné problémy…

Vo filme sa objaví napríklad Sandra Nováková, Marie Doležalová, Petra Nesvačilová, Matěj Ruppert, Filip Blažek a Lenka Vlasáková. Zkomponovanie hudby a celkovú hudobnú dramaturgiu si vezme na starosť Ján P. Muchow a natáčať by sa malo po mesiacoch zhánania peňazí začať konečne toto leto.