Biblické témy žnú v poslednom období v kinách veľké úspechy. U nás to bolo ešte znásobené porciou silných lokálnych dokumentov. Neprekvapí teda, ak sa objaví viac takýchto filmov. O námety iste núdza nebude. Už túto zimu udrie na svetové trhy epický Exodus: Gods and Kings v réžii Ridleyho Scotta.

Kniha Exodus ukrýva mnoho známych motívov (aj vizuálne veľmi silných), a tak sa priam pýta na veľkovýpravnú filmovú adaptáciu. Dodnes z nej čerpalo už 12 filmov. Najnovšie spracovanie nakrúca v americko-britskej produkcii režisér a producent Ridley Scott. Nakrúcalo sa počas roka 2013 najmä v Španielsku a v londýnskych štúdiách Pinewood. Správy z nakrúcania hovoria o tisíckach komparzistov, čo dnes už rozhodne nebýva zvykom.

Známy príbeh o úteku Židov z Egypta sa dočkal prvotriedneho obsadenia. Ich vodcu, Mojžiša, stvárni Christian Bale, pre ktorého to bude zaujímavý posun od bežných úloh, i keď z prvého traileru je zrejmé, že o akciu nebude núdza ani v tomto filme. Zo známych mien sa v ďalších rolách objavia aj Ben Kingsley a Sigourney Weaver.

Svetová premiéra je naplánovaná na 12. decembra a je takmer isté, že Exodus sa objaví aj v našich kinách najneskôr okolo Vianoc.

Trailer: