Nestáva sa často, aby sa viacero výrazných mien stretlo pri jednom filmovom svete. Výnimkou je i séria o Votrelcoch. Prvý film nakrútil Ridley Scott a štafetu po ňom prebrali James Cameron, David Fincher a ako posledný Jean-Pierre Jeunet. Ohlasy divákov i kritiky samozrejme kolísali, ale boj poručíčky Elleny Ripleyovej (Sigourney Weaver) proti votrelcom si získal fanúšikov na celom svete. Vzniklo tak i mnoho kníh, komiksov a videohier. Dokonca i ďalšia príbuzná filmová séria, crossover, Votrelci vs. Predátor.

Druhýkrát do „tej istej“ rieky sa rozhodol vstúpiť Ridley Scott. Najprv sa síce uvažovalo o prequeli k jeho Votrelcovi (Alien, 1979), ale nakoniec z toho tvorčí tím tvorený aj scenáristami Jon Spaihts a Damon Lindelof (Nezvestní, Cowboys & Aliens) vytvoril omnoho komplexnejší príbeh. Prometheus zásadne dotvorí univerzum votrelcov. Prinesie jeho históriu a mytológiu. Dozvieme sa zrejme aj niečo o vzniku, či pôvode týchto nebezpečných stvorení.

Nakrúcanie prebieha už od marca. Štáb využil štúdia v Toronte i v Londýne. Úvodné scény sa nakrúcali na Islande a počas tejto jesene sa bude pokračovať v Španielsku. Ide po technickej i finančnej stránke veľmi náročný projekt. Rozpočet sa musel niekoľkokrát prehodnocovať a dosiahol hodnotu pravdepodobne viac ako 250 miliónov dolárov.

V hlavných úlohách Promethea sa objavia Michael Fassbender (X-Men: Prvá trieda, Nehanební bastardi, Centurion), Patrick Wilson, Charlize Theron, Guy Pearce (Memento, Smrť čaká všade) a Noomi Rapace (séria Milénium). Snímka vzniká v produkcii bratou Scottovcov a premiéra je plánovaná na 8. júna 2012.

Ridley Scott chystá aj ďalší návrat. Plánuje nakrútiť aj pokračovanie svojho kultového filmu Blade Runner. Ten bol nakrútený podľa románu Philipa K. Dicka, ktorý druhý diel nezanechal. Scenáristi sa tak budú môcť vydať rôznymi smermi. Podľa slov samotoného režiséra sa to pokúsia tentokrát sfilmovať iným spôsobom. Pôvodne do toho dosť zasahoval samotný Dick, ktorý k Hollywoodu nemal práve kladný vzťah. Očakávať môžeme nový príbeh i nové postavy. Scott teda zvolil podobný prístup ako pri Prometheovi.