The Marvelous Mrs. Maisel, 2017 © Amazon Prime The Marvelous Mrs. Maisel, 2017 © Amazon Prime

Najnovší seriál Amy Sherman-Palladino (Ženy z rodu Gilmorovcov) získal v pondelok dva Zlaté glóbusy v kategóriách pre komediálne alebo muzikálové tituly – za najlepší seriál a aj za najlepší ženský herecký výkon pre Rachel Brosnahan, ktorá stvárnila titulnú postavu pani Maiselovej.

Na oslavu tohto úspechu sa streamovacia služba Amazon Prime, pre ktorú bol seriál vytvorený, rozhodla, že celú prvú sériu sprístupní zdarma, a to na celý nasledujúci víkend. Dostupná by mala byť na internetovej stránke amazon.com/maisel.

Seriál by mal byť prístupný od poludnia v piatok 12. januára až do poludnia v pondelok 15. januára lokálneho času – to znamená, že v našej časovej zóne by mal byť stream sprístupnený o 18:00 a o tomto čase v pondelok sa opäť znefunkční.

The Marvelous Mrs. Maisel je komediálny seriál zasadený do konca 50. rokov. Sústredí sa na život titulnej Miriam Maislovej. Ten sa začne rozpadať po nevydarenom stand-upovom vystúpení jej manžela, ktorý ju opustí a prizná sa, že jej bol neverný. Matka dvoch detí, ktorá sa doteraz naplno starala len o domácnosť v jednej z najlepších častí New Yorku, sa musí vyrovnať svojou novou situáciou, financiami a zistiť, čo ďalej.

Hoci je Miriam sebavedomá a vynaliezavá a má sa o koho oprieť, konzervatívne päťdesiate roky nie sú k rozvedeným mladým matkám práve láskavé. Keď na ňu ťažoba situácie doľahne, jej kroky ju pod vplyvom alkoholu zavedú práve do klubu, v ktorom jej manžel naposledy celkom pohorel. Chopí sa mikrofónu, a tak sa začne jej vlastná stand-upová kariéra.