V roku 1996 sa do kín dostal kriminálny thriller Fargo, ktorý zrežírovali, napísali aj produkovali bratia Ethan a Joel Coenovci (Big Lebowski, True Grit). Pre mňa osobne jeden z najlepších filmov vôbec. Zarobil osemkrát viac ako stál a získal množstvo ocenení, medzi nimi aj Oscara za najlepší pôvodný scenár a za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe pre Frances McDormand.

Príbeh filmu je založený na skutočnom príbehu. Odohráva sa v zasneženej Minnesote a v Severnej Dakote, v meste Fargo. Miestna policajtka Marge Gunderson naháňa vo vysokom štádiu tehotenstva zločincov, ktorých podozrieva z viacerých vrážd. Je to inteligentný film s prímesou čierneho humoru a s množstvom nezabudnuteľných scén. Ťažko ho popísať, treba si jednoznačne pozrieť.

10 dielny seriál, spin-off, sa bude odohrávať na rovnakom mieste a s podobnou atmosférou. Nemá teda ísť o priame pokračovanie. Bratia Coenovci budú na všetko dohliadať ako producenti. Hlavnú úlohu dostal Billy Bob Thorton a stvárni manipulatívneho muža, ktorý narazí na poisťovacieho agenta z malého mesta a jeho život nasmeruje na cestu deštrukcie. Viac zatiaľ nebolo zverejnené, ale už len samotná idea pokračovania Farga, a to aj v podobe seriálu, je viac ako zaujímavá.

Hlavne teda vďaka dozoru Coenovcov nad celým projektom. O pokračovanie ich Farga vo forme seriálu sa iní producenti pokúšali už v roku 1997. Bol nakrútený pilot, ale televízia si už samotnú výrobu celej série neobjednala.

Seriál Fargo bude mať premiéru budúci rok na jar na stanici FX.