MonsterpocalypseTim Burton sa po Alici v krajine zázrakov pustil hneď do niekoľkých nových projektov. Posledný z nich bol ohlásený práve v týchto dňoch. Pôjde o adaptáciu v našich končinách neznámej stolovej hry Monsterpocalypse. Jej príbeh hovorí o boji ľudí s príšerami veľkými ako budova. Ľudia si na boj s nimi postavia rovnako veľkých robotov s ľudskou posádkou. Scenár píše John August, ktorý s Burtonom spolupracoval už na filmoch Mŕtva nevesta, Veľká ryba a Charlie a továreň na čokoládu. O vizuálne efekty by sa mal postarať Ken Ralston, ocenený (4x) Oscarom za najlepšie efekty vo filmoch Forrest Gump, Smrť jej pristane, Kto obvinil králika Rogera? a Záhadné mušle. Z tohto môže vzniknúť naozaj všeličo. Premiéra je predbežne naplánovaná na druhú polovicu roka 2012.

Dark ShadowsNa rok 2013, prípadne koniec roka 2012, Burton pripravuje aj adaptáciu televízneho seriálu Dark Shadows. Pôjde o gotický horor s hlavným hrdinom upírom Barnabášom Collinsom. Okrem upírov budú po plátne pobehovať aj vlkodlaci, duchovia, čarodejnice atď. Na projekte sa ako producent podieľa aj Johnny Depp, ktorý by si podľa nepotvrdených informácii vo filme mal aj zahrať.

FrankenweenieV najpokročilejšom štádiu príprav sa nachádza Burtonov autorský projekt Frankenweenie. O scenár sa postará opäť John August, ale snímka vychádza z rovnomenného krátkeho filmu, ktorý Tim Burton nakrútil v roku 1984. Príbeh sa týka Victora a jeho psa Sparkyho. Victor nakrútil domáci monster film so Sparkym v hlavnej úlohe. Keď psa smrteľne zrazí auto, Victor sa ho rozhodne priviesť späť medzi živých. A urobí to jediným pre neho známym spôsobom. Medzi rodinou a susedmi to však spôsobí zdesenie a strach. Victor teda musí všetkým dokázať, že Sparky je stále dobrým a verným priateľom. Ide o komediálnu variáciu klasického motívu. Premiéra je očakávaná podobne ako pri predchádzajúcich filmoch v roku 2012.