Expedícia Ekvádor. © Peter Csonka

Peter a Nina Csonkovci sú najlepšia manželská dvojica vo freestyleovom kajakovaní na svete. Peter svoje súťaže a výpravy podrobne zaznamenáva. Vyrobil už niekoľko športových dokumentov, z ktorých dva uvedie osobne v nedeľnom kine Malého Berlína.

Expedícia Ekvádor (2017) zobrazuje splavovanie divokých riek tejto juhoamerickej krajiny skupinou skúsených kajakárov (manželia Csonkovci, L. Červinka, P. Scherfel). Ekvádor je medzi kajakármi známy ako vodácky raj. Na celej svojej ploche disponuje krásnymi perejami, vodopádmi a rôznymi kaňonmi. V období sucha od novembra do marca sa sem presúvajú kajakári z rôznych kútov sveta, aby ušli pred chladom a predĺžili si sezónu. Nádherná príroda poskytuje návštevníkom vynikajúce podmienky pre objavovanie nových skrytých miest, či už z vody, alebo z brehu.

Film The Way to the Worlds (2018) rozpráva príbeh ugandských kajakárov. Opisuje ich strastiplnú cestu na majstrovstvá sveta. Vypovedá o tom, čím všetkým si museli prejsť, aby sa naučili kajakovať, mohli trénovať, dostať sa k výstroji a nakoniec vycestovať do Kanady. Po premietaní nasleduje diskusia s Petrom Csonkom, športovcom a filmárom v jednom

Filmy Expedícia Ekvádor a The Way to the Worlds sa budú premietať v nedeľu 30. septembra o 17.00 v kultúrnom centre Malý Berlín (Štefánikova 4). Lístky sa budú predávať za 3 € na mieste od 16.30. Mediálnymi partnermi sú Cinemaview.sk, trnava-live.sk, Trnavský hlas, Mesto Trnava, My Trnavské noviny, Trnavské rádio, Trnavsko.