Mute, 2018 © Netflix Mute, 2018 © Netflix

Britský režisér Duncan Jones sa preslávil hneď svojim debutom – oceňovanou science fiction drámou Moon (2009), po ktorej už v USA nakrútil thriller Zdrojový kód (2011) a adaptáciu fantasy hry Warcraft (2016). Posledné dva roky sa však doma opäť venoval svojmu vlastnému projektu, ku ktorému spolu s Michaelom R. Johnsonom napísal aj scenár.

V mysterióznom sci-fi filme Mute sa v hlavnej úlohe nemého barmana Lea predstaví Alexander Skarsgård. Leo vo futuristickom Berlíne roku 2052 hľadá svoju stratenú priateľku, ktorá mu zjavne nehovorila o svojom živote všetko. Dystopické mesto budúcnosti v traileri mnohým pripomína Blade Runnera, ale z krátkych záberov sa veľa usúdiť nedá. Leo sa zamieša s dvojicou drzých amerických vojenských chirurgov, ktorých stvárnia Paul Rudd (Ant-man) a Justin Theroux (The Leftovers).

Viac napovie traileri:

Snímka vznikla v britsko-nemeckej koprodukcii a na Netflixe sa objaví už 23. februára. Spomína sa aj limitované uvedenie v kinách, ale bez ďalších podrobností. Mute by tak mohol byť pre Netflix po dlhšej dobe opäť vytúženým kvalitným filmom, keďže v posledných mesiacoch sa v tomto smere tejto streamingovej službe nedarilo a aj očakávané snímky ako Bright s Willom Smithom pohoreli.