Wonder Woman, 2017 © Warner Bros. Entertainment

Štúdio Warner Bros. ohlásil minulý týždeň niekoľko presunov premiér. Očakávaný sci-fi triler Christophera Nolana Tenet sa posunul len o dva týždne (u nás ho uvidíme 30. Júla), no na mnohé veľkofilmy si počkáme aj o niekoľko mesiacov dlhšie.

Filmové univerzum, v ktorom si nažívajú obrovské monštrá, sa malo na filmovom plátne zhmotniť znova v tomto novembri vo filme Godzilla vs. Kong. Miesto toho si na súboj týchto dvoch filmových ikon musíme počkať do druhej polovice mája 2021. V rovnakom termíne pustí štúdio v Amerike do kín aj napoly hranú, napoly animovanú verziu Toma a Jerryho, ktorá má preskúmať počiatky celoživotného nepriateľstva tejto kultovej dvojice.

Vďaka presunu Godzilly vs. Konga na nasledujúci rok sa vo filmom kalendári uvoľnil 20. november, kam sa presúva premiéra najnovšej bondovky No Time To Die. Posun o necelý týždeň skôr si však popri niekoľkoročnom čakaní na uzavretie dejovej línie s Danielom Graigom ledva všimneme.

Najväčšie posuny termínov sa dotkli zatiaľ nepomenovaného štvrtého filmu zo série Matrix. Jeho produkcia sa totiž pre koronakrízu celkom zastavila. Pôvodne naplánovaný termín premiéry v máji 2021 sa presúva takmer až o rok, na 1. apríl 2022.

Nový film z DC univerza Wonder Woman 1984 opäť s Gal Gadot v hlavnej úlohe zažil už svoj tretí presun. Z pôvodného novembra 2019 sa komiksovka najprv presunula na úvod júna tohto roku – na obdobný termín, v akom veľmi úspešne štartoval prvý film o nadpozemsky silnej Amazonke. Júnový termín premiéry prekazila, tak ako mnohým snímkam, koronakríza a film sme si mali užiť napokon v polovici augusta. Ani tento termín už neplatí, pod vplyvom iných presunov sa totiž opäť zmenil, a to na 1. októbra tohto roku, teda takmer rok po prvom plánovanom termíne.