Zima priniesla koniec viacerých seriálov. Definitívne končí markizácke Rádio Fresh. Tomu nepomohlo ani totálne prekopanie v gescii spoločnosti D.N.A. Aj keď sa jeho sledovanosť stabilizovala, neoplatí sa ho ďalej vyrábať pri súčasných nákladoch a výkone, ktorý podáva. Markíza prerušila aj vysielanie dennej kriminálky V mene zákona. Mala by sa na obrazovky vrátiť budúci mesiac, zatiaľ však nič tomu nenasvedčuje. Objavilo sa v tomto seriáli síce pár zaujímavých neokukaných tvári (ako napr. Tibor Vokoun), ale inak to nebola veľmi kvalitná záležitosť. Objavovalo sa v nej veľa nehercov a aj minutáž bola jednoducho krátka na rozohranie napínavej zápletky. Markíze sa stále nedarí popri Ordinácii v ružovej záhrade (adaptácia českého námetu) priniesť ďalší úspešný seriál.

Seriály však končia aj na JOJke. Po troch sériách (JOJka série počíta inak ako je obvyklé, jedna séria beží len polovicu sezóny) definitívne končí sitkom Kutyil s.r.o., avšak za úplne iných podmienok. Sledovanosť má stále dobrú, takže nekončí pre nezáujem divákov, ale pravdepodobne skôr pre vyčerpanosť námetov, či záujmu tvorcov a televízie venovať sa iným, budúcim projektom.

JOJke z programu vypadne aj seriál Keby bolo keby. Televízia odvysielala všetky naplánované a nakrútené epizódy. Zvažuje sa však jeho pokračovanie Príbeh sa síce v prvej sérii uzavrel, ale scenáristi na takúto možnosť mysleli. Komplikáciou môžu byť vyššie výrobné náklady, ako v prípade iných seriálov. Pokračovať ale budú všetky ostatné seriály. Diváci sa tak môžu tešiť na nové diely seriálov Panelák, Profesionáli, Prvé oddelenie a Mafstory, ktoré sa do vysielania dostanú postupne, väčšina počas marca. Televízia JOJ má dokonca pripravenú jednu novinku.

Volá sa Aféry a začína práve zajtra (1. februára). V hlavnej úlohe rozvodového právnika sa predstaví Ladislav Hrušovský (Mesto tieňov). Z toho je približne jasné, o čo pôjde. V seriáli by sa malo objaviť množstvo viac aj menej známych hercov. O výrobu sa stará spoločnosť Darkroom, ktorá je odnožou D.N.A. Production. Tá aktuálne vyrába pre Tv JOJ Odsúdené a Prvé oddelenie. A práve na druhý menovaný seriál sa budú Aféry v mnohom podobať. Pôjde teda o lacnejší seriál.

A toto je v podstate jediný nový pôvodný seriál našich televízií. Niet pochýb, že mnoho projektov je vo vývoji. Jedným z nich je napríklad Dr. Ludsky Tv JOJ. Má to byť seriál zasadený do prostredia súdneho lekárstva. Informácie z jesene hovorili o jeho uvedení na obrazovky túto jar. Teraz sa o konkrétnom období nehovorí, televízia len potvrdila, že s ním stále počítajú. Hotová je aj druhá séria populárneho Mesta tieňov. Kedy ju však Markíza nasadí, nie je vôbec jasné.