Takže ako sme sľúbili, prinášame vám pár horúcich noviniek aj o druhom slovenskom filme, ktorý sa momentálne natáča.

Začneme tým, čo sa dozvedáme väčšinou na začiatku a to je názov, ktorý je veľmi zaujímavý. Keep Smiling alebo Vždy s úsmevom. Či však bude mať hlavná predstaviteľka dôvod na úsmev veruže nevieme.

Prvé informácie hovoria o jasnom opaku. Mladá a príťažlivá novinárka Soňa sa počas nakrúcania jednej reportáže stane svedkom obzvlášť záhadnej udalosti. Náhodne si všimne samovraha, ktorý sa pokúša spáchať samovraždu skokom zo strechy. Beží k nemu a jediné, čo stihne urobiť je, že roztvorí náruč a nechá sa objať. Neznámy však hneď na to skočí. Na otázku, čo to malo znamenať si musí psychicky zničená Soňa dať odpoveď sama. Pustí sa do náročného pátrania, objasniť túto záhadu však nebude vôbec ľahké.

Režisér a zároveň spolu-scenárista Pavol Korec nám zrejme pripravil veľmi zaujímavý projekt, osobne sa neviem dočkať výslednej podoby. V úlohe novinárky Soni uvidíme mladú absolventku VŠMU Agnes Gubikovú. Bude to jej premiéra na veľkom plátne.

Vyzerá to tak, že sa predsa len tá naša spiaca a dehydrovaná slovenská scéna preberá. Bodaj by sme vám aj naďalej mohli prinášať nové a nové informácie o pripravovaných slovenských projektoch. Nech sú nám tieto dva filmy dobrým odrazovým mostíkom. Šanca preraziť je vždy. A aby som nezabudol. Na Keep smiling pôjdeme do kina až v roku 2007, tak to nejako vydržme.