Scarlett Johansson sa roztrhlo vrece s filmovými ponukami. Po tom, ako zažiarila v oscarovej trpkej komédií Stratené v preklade a v komerčne neúspešnom sci-fi Ostrove Michaela Baya sa púšťa do ďalšieho väčšieho projektu. Uvidíme ju napr. ako odvážnu bojovníčku v akčnom filme z dávnych vekov.

Film ponesie názov Amazon a práve je v prvých fázach prípravy. Príbeh zhotovený scenáristickou dvojkou Dirk Blackman a Howard McCain je zasadený do roku 200 pnl. Scarlett si zahrá Amazonku, ktorá sa rozhodla pomstiť armáde, ktorá vyvraždila jej rodnú dedinku. Producentmi sú Alex Kurtzman a Robert Orci (scenáristi Ostrova), s ktorými sa Scarlett zblížila už na nakrúcaní Ostrova a predniesla im svoju predstavu o filme Amazon.

Historický Amazon však nie je zďaleka všetko, kde 21-ročnú nádejnú herečku najbližšie uvidíme. V týchto dňoch práve dokončuje krimi drámu zo 40-tych rokov The Black Dahlia. Potom, ako sa podarila úspešná spolupráca Woodyho Allena a Johanssonovej v thrilleri Match Point, obsadil Allen Scarlett aj do svojej novej komédie Scoop. Príbeh bude zachytávať románik medzi americkou študentkou a anglickým aristokratom. V apríli sa zas Johansson pustí do úlohy dcéry pápeža Alexandra VI. v dramatickom príbehu z 15.storočia Borgia. Réžie sa chopí Neil Jordan.

Mladá a krásna Scarlett Johansson je veľmi v kurze. Je zatiaľ, ako tak úspešná, ale veď má celý život a filmovú kariéru ešte len pred sebou. Verme, že tieto pripravované filmy budú len odrazovým mostíkom a táto slečna si konečne zahrá aj nejakú tú svoju veľkú životnú rolu.