Noc v múzeu © 20th Century Fox Noc v múzeu © 20th Century Fox

Celá sága začala v roku 2006. Slušná odozva na prvý film presvedčila tvorcov k pokračovaniu o necelé 3 roky neskôr. K už tak zaujímavému obsadeniu sa pridalo niekoľko ďalších známych hereckých mien a hoci kritici neboli úplne nadšení, ohlas u divákov to vyvolalo. A tak to tvorcovia skúsili ešte raz, v roku 2014. Tretia časť zarobila najmenej, pripravovaný spin-off s dvomi postavami (kovboj Jedediah v podaní Owena Wilsona a prezident Teddy Roosevelt v podaní Robina Williamsa) sa napokon pre Williamsovu smrť nekonal.

Disney+ čoskoro prinesie nový rodinný film, nadväzujúci na tie predchádzajúce. Starších fanúšikov série s Benom Stillerom poteší návrat známych postáv, tentoraz však dostanú inú podobu. Film už má svoj neoficiálny, pracovný názov Night At The Museum: Kahmunrah Rises Again. To zrejme znamená, že sa zopakuje prítomnosť hlavného záporného hrdinu z druhej časti filmu. Zaujímavé bude sledovať, ako bude on, ale aj ostatné postavy vyzerať. Nová Noc v múzeu totiž bude animovaná.

Noc v múzeu © 20th Century Fox

Hlavná úloha tentokrát nepripadne strážcovi Larrymu, ale jeho synovi. Ten preberie žezlo po svojom otcovi a sám sa stane strážnikom v múzeu. Vrátiť sa majú obľúbené postavy, nielen spomínaný Larry, ale aj egyptský faraón Akhmenrah, kovboj Jedediah, rímsky legionár Octavius či prezident Roosevelt. Novou postavou má byť francúzska hrdinka Jana z Arku.

Návrat pôvodných hercov sa však neočakáva. Animované postavy dostanú nové hlasy. Zrejme ide aj o reakciu na smrť Robina Williamsa, ktorá štáb hlboko zasiahla. Na castingu sa dnes už pracuje, produkcia sa začne už čoskoro – 2. novembra.