Nicolas Cage je bezpochyby skvelý herec. Často si však vyberá veľmi zlé úlohy, alebo aspoň trochu zvláštne. Zrejme stále berie, čo príde, aby sa vymanil z finančných problémov. Ako dopadne jeho nový film uvidíme až o pár mesiacov, ale trailer už, čo to prezrádza.

Akčná snímka Outcast sa odohráva v cisárskej Číne a točí sa okolo vládnucej rodiny. Starší opovrhovaný syn najprv zabije svojho otca – Cisára a potom svoju pozornosť zameria na mladšieho brata v snahe zaistiť si trón. Tomu sa však s pomocou sestry podarí ujsť a vyhľadajú pomoc zblúdilých križiakov – Arkena (Hayden Christensen) a Gallaina (Nicolas Cage), ktorí mu pomôžu získať trón.

Outcast vzniká v americko-čínskej produkcii a je určený prioritne pre čínsky trh. Tam sa dostane do kín už 26. septembra, v USA až 27. februára 2015. Na filme pracuje pomerne neskúsený tím. Režisér Nick Powell doterza robil kaskadéra, ale posledné roky naberal skúsenosti ako asistent réžie, či pomocný režisér. Pre scenáristu Jamesa Dormera je to rovnako celovečerný debut a doteraz napísal len zopár epizód pre rôzne seriály. Obozretnosť je teda namieste.